Unge flyktninger på folkehøgskole

Like før jul ble det klart at folkehøgskolene åpner dørene for over 280 mindreårige flyktninger, og allerede denne uka er det skolestart for flere av dem. Fire 17-åringer fra Eritrea er nå i gang med sitt skoleår på Rønningen folkehøgskole i Oslo.

– Jentene var på plass allerede første skoledag etter jul, og de andre elevene har tatt godt imot dem. Vi skal gjøre vårt for å lære dem om det norske samfunnet, sier rektor Svein Harsten.

Han er en av mange folkehøgskolerektorer som i disse dager tilbyr hjemkommunene sine disponible elevplasser for mindreårige asylsøkere.

– Det er fantastisk hvordan folkehøgskolene har snudd seg rundt på kort tid og etablert nye elevplasser. Forhåpentligvis får vi på plass enda mer til høstens skolestart, for dette har jeg virkelig stor tro på, sier Sylvi Listhaug.

Les resten av saken på bloggen "Ja til folkehøgskole"

Les også på IMDi sine sider om initiativet fra folkehøgskolene.